Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
    Ако ти е в багажника го слагай, ако не си го купил още няма никакъв смисъл. XTEC е за коли с ДПФ а конкретно C4 http://www.prospeed.bg/bg/product/6146/0 което си упоменал е за Dacia/Renault. Ако държиш да е 5w30 слагаш това 5w30 XTC http://www.prospeed.bg/bg/product/4530/0 , a лично аз бих си сложил 5w40 XTC http://www.prospeed.bg/bg/product/4531/0 като евтин вариант и XTC C60 5W40 http://www.prospeed.bg/bg/product/5163/0 като топ оф дъ топ маслото
    Подарък ми е.....аз давам, те ми дават...и те така.....ще го бартеросам ако трябва....просто се консултирам..)

---------- Post added at 13:16 ---------- Previous post was at 13:15 ----------

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
    Ми от няколко години в един от форумните сервизи се работи основно с това масло и нема яд, напротив отзивите са позитивни.
    Е значи още ме уважават и не ме ебават, аверите...)
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Не са ли нещо много скъпи тея бардали?
      85 лева за 5 литра, баси.

Kaстрола и Мотула са по 58 лева за 5 литра 5в40 и то без някакви отстъпки...
      156 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
        Не са ли нещо много скъпи тея бардали?

Е за 85 лв. скъпо ли ти се струва? Ако на 2.0ТСпарка, който караш му налееш това, което препоръчва производителя, т.е. Selenia 20k отиваш пак на толкова. Ако си рацер наливаш Selenia Racing (10W60) и кихаш около 130 лв. без отстъпки.
        Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
        Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
        Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
        Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

• Бе едва ли ше се разпадне спарка ако му наливам мотул за 58 лева вместо бардал за 85...
          А производителя си препоръчва селениите щото и те са 'талянски. А не че са някаква неземна и уникална технология. Нямам намерение да се занимавам с тях.

Аз съм сигурен че и с тотал/елф за 33 лева 5 литра пак ше върви спарка, ама айде няма да ви го казвам това щото ще почнете да се превземате
          156 2.0TS

Comment

Не са ли нещо много скъпи тея бардали?

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
            Бе едва ли ше се разпадне спарка ако му наливам мотул за 58 лева вместо бардал за 85...
            А производителя си препоръчва селениите щото и те са 'талянски. А не че са някаква неземна и уникална технология. Нямам намерение да се занимавам с тях.

Аз съм сигурен че и с тотал/елф за 33 лева 5 литра пак ше върви спарка, ама айде няма да ви го казвам това щото ще почнете да се превземате
            Колега, ти ако искаш наливай и Приста шмиргел на спарка като ти е скъпо! И без това всичките ти теми са нещо от сорта на :
            "може ли да спестя смяната на водната помпа и ролките"

"висна ми задницата заради газовия бойлер в багажника - може ли да сложа рЕзани предни пружини да изравня"

"с чипосване, в6 тръба на въздушния филтър и махане на баланс валовете, ще излети ли спарка"

Човека е питал за Бардал, и хората му отговарят. Не виждам защо вкара в темата Мотул и Тотал, пък и даже да му държиш сметка за парите?
            Alfa Romeo GT 1.9 16v

Comment

• Радвам се че ми следиш темите

Човека е питал за бардал 5в30 и му обясниха, че не е добър избор и му предложиха други варианти, пак бардал.
              Аз пък предлагам мотул и кастрол, щото смятам, че имат сравними качества за чувствително по-малко пари от бардала.

Тотала го вмъквам между другото, не карам никой да сипва такова. Въпреки че аз имам 4 смени с такъв тотал/елф на рено и на ауди 1.8 20v, и не съм имал проблеми с горене или тракане.
              156 2.0TS

Comment

Радвам се че ми следиш темите

Човека е питал за бардал 5в30 и му обясниха, че не е добър избор и му предложиха други варианти, пак бардал.
                Аз пък предлагам мотул и кастрол, щото смятам, че имат сравними качества за чувствително по-малко пари от бардала.

Тотала го вмъквам между другото, не карам никой да сипва такова. Въпреки че аз имам 4 смени с такъв тотал/елф на рено и на ауди 1.8 20v, и не съм имал проблеми с горене или тракане.
                Наскоро установих, че хората са големи балъци, купуват Rolex Sea Dweller за 15000 USD, при положение че в OLX са по 200-300 лв.
                Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

• Някой наясно ли е с това дали Alfa 156 1.9 jtd 115hp има фабрично подгрев на антифриза. 2001 година е колата в случай, че е от значение.
                  Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
                  GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

• Колеги, все се чудя откакто падна студа и все забравям да питам.. то не е проблем, а любопитство. Като дам на контакт и чакам подгревните свещи, след малко започва леко да бълбука антифриза предполагам, какво е това? Алфата е GT. Също до ръчната, където се намира едно малко празно място за ключове или нещо, над него има едно говорителче/пищялка, което не можах да разбера каква роля играе.
                    Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
                    Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
                    Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer

Comment

• ....
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от ScuderiaItalia Покажи съобщение
                        Колеги, все се чудя откакто падна студа и все забравям да питам.. то не е проблем, а любопитство. Като дам на контакт и чакам подгревните свещи, след малко започва леко да бълбука антифриза предполагам, какво е това? Алфата е GT. Също до ръчната, където се намира едно малко празно място за ключове или нещо, над него има едно говорителче/пищялка, което не можах да разбера каква роля играе.
                        Не я подгрявай два пъти, че ще вземе да кипне...)

Comment

• Пичове, някой виждал ли е 156-ца с дръжка на тавана над шофьора?
                          Имат ли всички резба където да се завият болтовете, ако се пробие тавана?
                          Питам защото искам да си сложа калъф за очила, какъвто има в пасатите и лагуните...и много други коли.

156 2.0TS

Comment

Пичове, някой виждал ли е 156-ца с дръжка на тавана над шофьора?
                            Имат ли всички резба където да се завият болтовете, ако се пробие тавана?
                            Питам защото искам да си сложа калъф за очила, какъвто има в пасатите и лагуните...и много други коли.

Моята има такава дръжка....но не знам тези който нямата дали има как да го захванеш....

Comment

• Първоначално публикувано от ScuderiaItalia Покажи съобщение
                              Колеги, все се чудя откакто падна студа и все забравям да питам.. то не е проблем, а любопитство. Като дам на контакт и чакам подгревните свещи, след малко започва леко да бълбука антифриза предполагам, какво е това? Алфата е GT. Също до ръчната, където се намира едно малко празно място за ключове или нещо, над него има едно говорителче/пищялка, което не можах да разбера каква роля играе.
                              Аз имам едно предположение, но не е проверено, просто предположение. Мисля си че това е нещо като микрофон за саморегулиращото се Босе.
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
                              DUCATI Monster
                              Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                                Моята има такава дръжка....но не знам тези който нямата дали има как да го захванеш....
                                Може да има заради универсалността на купето за десен волан

Comment

Working...
                                X